Airsoftapparaten met een mondingsenergie <0,5J zijn vrij verkrijgbaar, mogen volautomatisch schieten en kennen voor de rest geen beperkingen. Bij airsoftapparaten >0,5J krijgt men echter te maken met een tweetal belangrijke beperkingenOp de eerste plaats mogen deze airsoftapparaten niet volautomatisch kunnen schieten en daarnaast moeten deze voorzien zijn van een zogenaamde “F im Fünfeck”. Deze markering moet op het airsoftapparaat aanwezig zijn.

Bij het vervoeren van airsoftapparaten van, naar en door Duitsland dient men dus met deze beperkingen rekening te houden. Indien een airsoftapparaat een mondingsenergie >0,5J heeft MOET de F-markering aanwezig zijn en MOET automatisch schieten op geen enkele wijze mogelijk zijn. Voldoet het airsoftapparaat niet aan deze eisen dan wordt deze als vuurwapen gekenmerkt met de daarbij behorende gevolgen, zoals in beslag name, hoge geldboetes of zelfs (voorwaardelijke) gevangenisstraf. Koop in een Duitse winkel dus nóóit een airsoftapparaat dat niet voldoet aan de juiste voorwaarden om problemen met de Duitse politie of douane te voorkomen. Voor bestellingen via internet gelden deze beperkingen uiteraard niet.

Reis je door Duitsland, dan kan dat op dit moment ook alleen indien de airsoftapparaten voorzien zijn van een F-markering. De NABV werkt eraan om deze regel ongedaan te krijgen, maar dat kan in het slechtste geval, wegens juridische procedures, nog jaren duren.

Belangrijke tip! Zorg ervoor dat je een kopie van het wetartikel bij je hebt waar airsoftapparaten in beschreven staat. Niet alle politie- en douanebeambten zijn op de hoogte van de wetgeving hieromtrent.

Bron: https://www.nabv.nl/nieuws/nieuws-detail/aankoop-en-doorreizen-duitsland

13 maart 2019 23:14